Második IBC tartály átadó rendezvény

A LIFE-CLIMCOOP – Városok és helyi vállalatok együttműködése a klímaadaptációért elnevezésű, az Európai Unió LIFE programjának támogatásával, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium társfinanszírozásával megvalósuló közös projektünk keretében tett vállalásunknak megfelelve, 2022.05.24-én immáron második alkalommal IBC tartálykonténereket adtunk át az azt igénylő helyi lakosoknak. 

Március elején a BorsodChem és Kazincbarcika Város Önkormányzata közös szervezésében hirdettük meg több fórumon is azt a pályázatot, melynek célja az esővíz gyűjtéshez, illetve az azzal való öntözéshez IBC tartályok biztosítása a kazincbarcikai lakhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező magánszemélyek részére. A megadott határidőre ezúttal 66 pályázat érkezett be. A bíráló bizottságnak nehéz dolga volt, hiszen ezek közül kellett kiválasztania azt a 33 pályázatot, amelyet a legérdemesebbnek talált a támogatásra. 

A rendezvényen Klimon István alpolgármester és Varga Béla HR és kommunikációs igazgató köszöntötte a vendégeket és elmondták, mennyire fontos, hogy ne csak a vállalatok, hanem az állampolgárok is tegyenek erőfeszítéseket a fenntarthatóság elérése érdekében, amelyet mind Társaságunk mind a helyi önkormányzat a jövő egyik legkiemeltebb célkitűzésének tekint, és a BorsodChem éppen a fenntarthatósági stratégiája megalkotásán dolgozik. 

Nagy örömünkre szolgált, hogy számos aktív és nyugdíjas BorsodChem-es munkavállaló is élt a lehetőséggel, ezzel részt vállalva az éghajlatváltozáshoz történő alkalmazkodásban. 

Jövő tavasszal ismét meghirdetjük a pályázatot, és bízunk benne, hogy a tartályok adományozásával a Vállalat munkavállalói és a Város lakosai körében egyaránt erősítjük a víztakarékossági szemlélet kialakulását és elmélyítését, elősegítve ezáltal az egyre változó, olykor szélsőséges időjárási körülményekhez és az ebből adódó aszályos, vízhiányos időszakokhoz való alkalmazkodást. 

HR és Kommunikáció