Klímaworkshopok több nagyvárosban

A LIFE-CLIMCOOP régi és új követő partnereinél workshop sorozatot kezdtünk el: az elmúlt hónapokban Tatabányán, Pécsett és Székesfehérváron is arról beszélgettünk az önkormányzat vezetőivel és a helyi vállalatok képviselőivel, hogy miért fontos a város-vállalati együttműködés a klímaalkalmazkodásban.

A fél napos workshopokon többek között Prof.Dr. Viskolcz Béla, a Miskolci Egyetem professzora, a LIFE-CLIMCOOP szakmai vezetője, Prof. Dr. Tóth Gergely, a konzorciumi tag KÖVET Egyesület alapítója, a MATE egyetemi tanára és Rőczei Norbert, a KÖVET szakértője adott elő a fenntarthatóságról és klímaváltozásról, az erre adható gyakorlati válaszokról. A Együttműködő partnerekként  Litkai Gergely, a Dumaszínház alapítója, valamint a Green Policy Center és az Alba Natura Alapítvány szakértői is előadtak, illetve interaktív tréinget tartottak a résztvevőknek, akik rendszerint megfogalmazták igényüket a szoros együttműködésre az önkormányzat és a vállalatok között. A közeljövőben jó esély van rá, hogy több helyen megalakul – kazincbarcikai mintára – a helyi Klíma Platform, amely a várost érintő klímaügyeket tudja összehangoltan koordinálni, és az alkotó energiákat hatékonyan becsatornázni.

A sorozat májusban Miskolcon és Veszprémben folytatódik, de bármely magyar városba szívesen ellátogatunk, ahol a városok és a vállalatok együttműködve szeretnének alkalmazkodni a klímaváltozáshoz

Amennyiben az Ön városa vagy vállalata is szívesen vendégül látná a workshop sorozatot, írjon nekünk!

Galéria