2023-ban is részt vettünk a Kolorfesztiválon Kazincbarcikán

A Kolorfesztivál Kazincbarcika legnagyobb fesztiválja, amelyet minden évben az augusztus 20-át megelőző napokban tartanak meg.

Idén kerek évfordulót ünnepelt a sorozat, ezért közel 3 hétig, augusztus 1-től 20-áig tartott az „ország leghosszabb fesztiválja”, amelynek központja a város főterén kihelyezett színpad, és a köré épült kulturális és gasztronómiai témájú standok voltak. 

A tavalyi évhez hasonlóan idén is az Egressy Béni úton állítottuk fel az Önkormányzat segítségével a LIFE-CLIMCOOP strandját. 

Az idén is beszélgettünk a helyi lakosokkal, és a klímaváltozással, klímaadaptációval kapcsolatos ismereteikről kérdeztük őket, különös tekintettel a Kazincbarcikán tapasztalható, illetve várható hatásokról. A hiányzó ismereteket igyekeztünk pótolni, és válaszolni a felemerülő kérdésekre, miszerint mit tud tenni az átlagos városlakó a klímaváltozáshoz történő alkalmazkodásért. 

Mialatt a szülőkkel beszélgettünk, a gyermekeiket a CLIMCOOP munkatársak másik része origami-kaméleon hajtogatással, kőfestéssel és egyéb kézműves tevékenységekkel foglalta el. 

 

További képek