Beszámoló – Innováció és Üzleti Kapcsolatok Napja a Sajó-vízgyűjtő területén

A LIFE-CLIMCOOP projekt keretében az “Innovációs és üzleti kapcsolatok napja a Sajó vízgyűjtő területén” címmel került megrendezésre Kazincbarcikán az I. design workshop. A rendezvény során előadásokat hallgathattunk meg a LIFE-CLIMCOOP projekt tapasztalatairól és a kazincbarcikai klímaalkalmazkodási intézkedésekről, az éghajlatváltozás vállalati, közösségi és egyéni szintű kockázatairól és várható hatásairól valamint a LIFE-CLIMCOOP projekt természetalapú klímaalkalmazkodási tevékenységeiről.

A projekt során összegyűjtött jógyakorlatok gyűjteménye is bemutatásra került, mely projektünk weboldalának Tudástranszfer menüpontjából letöltehtő: https://life-climcoop.hu/tudastranszfer/.

A program második fele a vízgyűjtő szintű kockázatokról szóló előadással kezdődött, amely kiemelte, hogy a helyi, egyéni megközelítést ki kell terjeszteni a vízgyűjtő szintű együttműködésre.

A program végén a résztvevő önkormányzatok és vállalatok interaktív beszélgetés keretében ismertették saját, éghajlattal kapcsolatos nehézségeiket és problémáikat. Végül a résztvevők felvázolták azokat a projektötleteket, amelyeket az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás szempontjából fontosnak tartanak.

Letölthető dokumentumok

Galéria