KolorAkadémia előadások

Helyszín: Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

2023. június 9-én került sor a KolorAkadémia előadássorozat egy újabb alkalmára Kazincbarcikán, melyen elsősorban 8. évfolyamos diákok vettek részt kísérőikkel.

A program alapvetően két részből állt. Az első részben a Nyugat Balkáni Zöld Központ munkatársai, Lapos Ágnes és Kiss Gábor klímapolitikai szakértők tartották meg előadásaikat a klímaalkalmazkodási egyéni lehetőségei, illetve a Kazincbarcika Város Önkormányzata és a BorsodChem Zrt. közös klímastartégiája témakörében.

A második részben egy interaktív workshopra került sor Rőczei Norbert a KÖVET Egyesület Fenntartható Gazdaságért szakértőjének vezetésével, amelyben a hallgatóság nagy részét kitevő általános iskolás diákok kis csoportokba rendeződve, tanáraik vezetésével igyekeztek választ találni néhány klímaalkalmazkodással kapcsolatos kérdésre, mint pl. Mit tennél, ha lenne egy saját házad, hogy elviselhetőbbé tedd a hőséget és az aszályt? vagy Mit tennél, ha te lennél Kazincbarcika vezetője?

A kiscsoportos munkát követően a csoportok képviselői megosztották az ötleteiket a többiekkel, a Nyugat Balkáni Zöld Központ klímapolitika szakértői pedig szakmai hozzászólásokkal egészítették ki az elhangzott ötleteket.